Blogg

Underbara långhelg!

16 april, 2017

Gokväll bloggisar!

Så himla härligt det är med långhelg, man hinner liksom verkligen komma ner lite mer i varv och hinner känna sig ledig. Så gott och välbehövt som sagt. Jag och tjejerna började ledigheten i torsdags och hann egentligen inte vara ensamma så länge innan Fredrik slutade till lunch.
På långfredagen var vi hembjudna till min mamma och blev som alltid riktigt bortskämda med trerätters, eller egentligen kan man säga fyrarätters, då hon lagat två olika varmrätter. Hur mysigt som helst och så skönt att ha mamma i byn så vi kan cykla snabbt och smidigt emellan.
Igår, påskafton var vi hembjudna till pappa och Birgitta till hennes lantställe i Mölle. Vår bilresa dit var lite otäck med sommardäck på bilen i snöblandat regn i luften. Väl framme kurade vi genast in oss med kaffe och god fika…

Pappa och Fredrik på bilden, diskuterar säkert Kilimanjaro eller aktier som är deras vanligaste samtalsämnen 

Vid lunchtid åt vi en härlig påsklunch innehållande sill, lax, ägg, ost och paj medan snöblandat regn fortfarande öste ner från himlen utanför fönstret. Riktigt aprilväder hade vi minsann fått liksom många andra i Sverige denna påskafton.


Det kändes som vi åt hela dagen, var liksom inte läge att gå ut i det väldigt osköna vädret och till kvällen åt vi en härlig lammstek med potatisgratäng. Guuud som vi njöt! M U M S!!

Påskharren kom för tredje gången denna helg och vi fick klätt ännu ett påskris. Så söta små dunia kycklingar fick pryda detta ris.

Idag vaknade vi upp till en helt annan dag. Strålande sol och hög luft. Helt underbart och passade på att klicka lite bilder på huset och omgivningarna som bara är helt fantastiska! Här är Birgittas hus med inglasad veranda, precis vad som finns med i mina husdrömmar. Tycker det är så himla vackert.

Husets baksida. Det är så himla trivsamt då ingeting är så himla noga här som Birgitta själv säger. Nä, här går man med skorna på inomhus och kaffet dricks från alla möjliga koppar. Det blir verkligen en avkopplande känsla och jag ser fram emot många härliga dagar här i sommar!

På tomten finns också världens sötaste lilla hus som är utrustat med både kök, toalett, vardagsrum och sovloft. Perfekt för oss gäster att bo i när vi är på besök 

En vacker frostbiten julros i rabatten denna morgon.

Utsikten från verandan. Mellan husen skymtar man också havet som ligger ca 100 m därifrån.


Den inglasade verandan, här dricker man ju mer än gärna sitt morgonkaffe.

Fast här drack jag det i morse Så himla mysigt! Älskar Birgittas personliga och härliga stil.

I morgon väntar köksplanering på Ikea följt av påsklunch hos Fredriks syster.
Men nu väntar först lite kvällsmat, sen får det baskemej bli lite fasta i veckan. Inte klokt vad man proppar i sig

KRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply