Blogg Inredning Tips

TRAPPMAKEOVER – FÖRE-OCH EFTER BILDER!

26 oktober, 2017

Gokväll kära läsare!

Hoppas ni mår bra ikväll, jag själv är helt klart på bättringsvägen och satsar på att vara startklar för Yddingeloppet på söndag!!

Tidigare i veckan fick jag plötsligt ett av mina vanligt förekommande hugskott och när jag väl fått ett sådat är det nästan ingen eller ingenting som kan få mig på andra tankar 😉 Jag bara konstaterade, rätt upp och ner, hur hemmablind jag blivit i en viss del av vårt hus….. Nämligen trappan!!!
Det är ju ett ställe man alltid bara passerar utan att stanna upp och tänka hur där faktiskt ser ut. Vår trappa var en ful, gulbrun furutrappa när vi flyttade in för exakt sju år sedan och när vi bott här cirka ett år målade vi den vit (nu skulle den behöva sig en ny omgång såhär sex år senare). Jag vet inte hur vi tänkte då men när trappan var färdigmålad kände vi oss mer än nöjda med den prestationen och slängde bara upp lite tavlor på väggarna utan tanke!

För se hur här sett ut! Visst, vårt bröllopsfoto i all ära MEN den dagen vi skulle välja ram till den för 8 år sedan minns jag så väl att fotografen tyckte denna ram var så kitchig och snygg så vi blev helt enkelt färgade av honom och har egentligen aldrig känt att ramen var ”vi”. Högblank och kolsvart med konstiga krusiduller, nej det blev fel helt enkelt! Dock är fotot fortfarande fint såklart men jag vet inte, vi får nog rama om det en dag men tills dess packar vi undan den (detta är vi helt överens om 😉 ). Och så har vi den där båttavlan, fin på rätt ställe men inte där 😉

Före
Inte lätt att ta foto i trappan men som ni ser! Kala väggar och så trist känsla, dvs ingen känsla alls!

Efter

Jag har de senaste kvällarna googlat runt som bara den på några fina ljuslyktor att hänga på väggarna och något fint att ha något grönt i. För det är just vad som ofta krävs i dessa ”hårda” utrymmen där det inte kan finnas varken mattor eller kuddar 😉 Så en tjusig Vertiplants där på väggen och några fina ljuslyktor som sagt. Jättenöjd och nu är där ju så mysigt!
Jag bytte såklart ut båttavlan till lite fotokonst som jag redan hade undangömt. Gammalt blev till nytt helt enkelt!
Stilrena enkla ljuslyktor som finns här.
Istället för bröllopsfotot blev det även lite fotokonst här, även dessa hade jag redan hemma. Väldigt billig makeover det här 😉
En betydligt trevligare trapp nu enligt mig 🙂
Växten köpte jag på IKEA igår och är faktiskt i plast. Gillar inte plastblommor men här i trappan tycker jag faktiskt det är helt okej 😉 Det som ofta händer med plastväxter är ju att de blir blekta i ljuset men här i trappan är det inte direkt något solljus eller skarpt ljus så jag tror nog den kan hålla sig fin.

Har ni något bortglömt rum ni blivit hemmablinda i?

Glad inredning på er!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marielle 27 oktober, 2017 at 20:07

    Vilken skillnad! Så snyggt! ?

    • Reply newhomebynina 27 oktober, 2017 at 21:31

      Tack rara du! Så roligt att höra 🙂 Vi blev jättenöjda också 🙂

    Leave a Reply