Inredning Jul Tips

DUKA TILL FEST

30 oktober, 2017

Gokväll kära läsare!

Här rotade jag fram lite bilder från arkivet men tyvärr blev kvaliteten på dem inte så bra. Ber om ursäkt för det men hoppas ni kan få lite känsla ändå.

Fick frågan om jag kunde tipsa om hur man kan duka till många gäster nu till jul. Man kanske har massor av olika uppsättningar porslin och glas men vill ändå få ett enhetligt intryck! Nedan tipsar jag hur jag gör/tänker för att får till en enhetligt och fin dukning .

? Har du många olika sorters bord hade jag börjat med att lägga likadana dukar på alla bord .

? Har du två olika sorters serviser men ett långbord hade jag dukat med varannan/var tredje sort. Vid olika grupper av bord hade jag valt att duka varje bord med samma porslin så långt det går.

? Duka borden med likadana servetter eller häng en kökshandduk (likadan) på varje stol för att knyta ihop dukningen .

?När du dekorerar borden tänk på att används samma färg på alla ljusen och/eller fånga upp en färg som finns i något annat i dukningen, t.ex en färg i porslinet eller servetten. Har du t.ex ett långbord kan det vara fint att få dukningen enhetlig med hjälp av en ljusslinga längs bordet. Har man småbord, tänk på att duka samtliga bord med likande detaljer .

? Ofta har man en salig blandning glas och har man möjligheten kan det vara värt vid en större middag med engångsglas.

? Har man många olika sorters bestick kan man använda servetten att ”packa in” besticken med för att kamouflera de olika besticken och istället framhäva en vacker servett .

? Försök genomgående i dukningen  att plocka upp färger om och om igen, det skapar en röd tråd och en känsla av att det hela hänger ihop oavsett hur många stolar av olika dess slag du har.

Dela gärna med dig om du har något fint tips till dukningen.

Ha en fin måndagskväll ♥

KRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply