Blogg Recept & matlagning

SJUKSTUGA OCH BAGARSTUGA

15 september, 2017

Hej fredag!

Här kör vi VAB en sista dag för denna veckan och för ett tag framöver får jag hoppas! Astrid är bättre på dagarna men när kvällen kommer återvänder febern. Väldigt lömskt känns det som. Dessutom känner jag själv mig väldigt mosig idag, nästan febrig i morse så tur i oturen att jag är hemma ändå med Astrid.
Vi var och lämnade lillasyster på förskolan i morse som har det bäst där just nu. Så förutom att vi legat på soffan hela morgonen efter lämning fick vi ett ryck och startade bakmaskinen för lite fredagsbak. Solen började skina så vi fick nog lite energi från den 😉

Det var faktiskt väldigt kul och skönt att bara baka med Astrid idag. Annars brukar ju såklart den andra gulliganen också vara med och det brukar sluta i bråk och kiv vem som ska göra vad. Skönt att få slippa det idag  när man dessutom inte är på topp.
Astrid fick därmed göra ALLA moment själv idag och det var uppskattat <3
Jag frågade Astrid om hon kunde mäta upp 100 gram smör och det kunde hon! Vet inte hur pass mycket hon ska kunna i sin ålder (blir 6 år om 2 veckor) men hon blev glad när hon lyckades.
Slicka skålen såklart. Vem ville inte det när man var liten? Dessutom återigen helt själv utan konkurrens 😉
Astrid bestämde att vi skulle ha chokladmuffins och istället för frosting fick de sista mini-marshmallowsen åka på. De fina formarna med stickers kommer från Inredningsbutiken ONEside. 
Nu får vi se om Astrid är sugen på att äta när det väl kommer till kritan. Går lite upp och ner det där med maten just nu. Fast sötsaker borde ju verkligen gå ner 😉

KRAM

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply