Mat & Hälsa

RECEPT PÅ MUMSIG SAFFRANSFISKSOPPA!

26 november, 2018

Hej bloggisar!

Ni är många som frågat via Instagram om receptet på saffransfisksoppan jag gjorde häromdagen!

Så här kommer det 🙂

Du behöver:

600 g blandad fisk, tex torsk och lax
500 g färska räkor, med skal
2 klyftor vitlök, hackade
1 litet fänkålsstånd, i skivor
1 liten purjolök, i skivor
1 morot, i tunna slantar
0,5 g saffran
2 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
0,8 l fisk- och skaldjursbuljong
1 tsk torkad timjan
nymalen svartpeppar och ev salt
neutral rapsolja, att steka i
1 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. I en tjockbottnad kastrull, stek purjo, fänkål, vitlök och morot tills mjukt, men utan att det tar färg. Höj värmen och tillsätt tomat samt tomatpuré och låt fräsa med i någon minut. Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, grädde och timjan. Koka ihop i 7-8 minuter.
  2. Skär under tiden fisken i munsstora bitar. När soppan kokat klart, smaka av med salt och peppar. Dra grytan av plattan och lägg fisken i soppan. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter så fisken tillagas.
  3. Under tiden fisken tillagas, riv vitlök över majonnäsen och droppa lite citron över. Rör om väl.

4.  Skala räkorna och toppa soppan precis innan servering, strössla persiljan över och servera genast med aioli och ett gott bröd.

Ha en underbar måndag!

KRAM

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marie Timlin 26 november, 2018 at 18:42

    Åh! Tusen tack för receptet 👌🥰
    Ser såå gott ut. Kram Marie

    • Reply newhomebynina 30 november, 2018 at 12:32

      Åh så roligt! Hoppas det ska smaka <3 KRAM

    Leave a Reply