Jul Recept & matlagning

RECEPT PÅ BÄTTRE CHOKLADRUTOR

4 oktober, 2018

Godmorgon bloggisar!

Startar denna torddag med ett smarrig recept på lite ”nyttigare” chokladrutor. Nyttiga är de ju inte i den bemärkelsen att man inte kan vara utan dem eller att de innehåller extremt mycket näring men de är ett bättre alternativ än mycket annat godis!
Dessa är riktigt goda att äta när som helst men de får mig faktiskt att tänka på julen och att de skulle passa otroligt bra in på julgodisbordet 🙂 Och när jag ändå nämner julen måste jag erkänna att jag smyglängtar till jul, så pass mycket att jag sett ett par avsnitt av Jul med Ernst. Tokig, nejdå inte alls 😉 Men det är ju bara så mysigt att titta på honom och jag får ett sådant lugn i kroppen samtidigt som inspirationen sprudlar efter 45 min med honom 🙂


Chokladrutor med valnötter
Ingredienser

1 dl vispgrädde
50 gram mörk choklad, 70% kakao.
35 gram smör
1 tsk vaniljpulver, ekologiskt
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosmjöl
1 msk honung

Topping

30 gram mörk choklad
30 st valnötter, små

Tillagning

  1. Häll grädden i en kastrull, värm och låt chokladen smälta i grädden.
  2. Tillsätt smöret och rör tills smeten tjocknat.
  3. Tillsätt vaniljen och rör ner mandel- och kokosmjöl och honung. Tryck ut degen i en fyrkantig eller rektangulär form klädd med aluminiumfolie. Degen skall vara ca 1 cm tjock.
  4. Kyl och skär sedan i rutor. Smält chokladen och tryck fast en valnöt på varje ruta.

    Kram!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply