Blogg Inredning Tips Trädgård

Eco-picknick i blå – nej jag menar i det grå!!

20 maj, 2017

Hej fina läsare!

Lördagen startade med en helt ljuvlig morgon med sol och svaga vindar. Jag hade, eftersom Fredrik är borta i helgen, planerat en mysig picknick med tjejerna i det fria men den blev inte helt som jag tänkt mig! Jag började packa ner matsäck och mina engångsartiklar från Duni. Passar så himla bra nu att köra på engångs eftersom vi renoverar kök. Så lite disk som möjligt är skönt och när man dessutom kan välja ekologiskt hos Duni då gör jag såklart det! Men tillbaka till varför det inte blev som tänkt…När jag äntligen hade packat fikakorgen, fått på oss lite vettiga kläder, ja då var hela himlen grå med stormiga vindar och temperaturen hade sjunkit fem grader Så himla trist! Men vi gav oss ut ändå…

Så ni får ursäkta, men bilderna blev så gråa och trista på vår annars väldigt mysiga picknick! Trots blåst och kyla hittade vi en plats intill en dunge och tjejerna tyckte vi hade en supermysig fika 
På bilden har jag dukat med Bagasstallrikar från Duni. Bagassetallrikarna tillverkas av naturligt restmaterial från sockerrörsproduktion. Tallriken och skålen (som ni ser på bilderna nedan) kan komposteras och blir till jord på några veckor. Allt som kan komposteras kan slängas med livsmedelsavfallet där kommunen tillåter det.
Förutom tallriken och skålen är även servetten komposterbar.
Lyx att duka fint trots att det är engångs!
Vi hade med oss lite smått och gott. Tjejerna älskar färsk frukt och jag tror blåbären tog slut på under 5 minuter Plastglaset ni ser i bild även kallade Ecoecho-glaset, ser ut som ett vanligt plastglas, men är tillverkat av majsstärkelse och kan även det komposteras!
Även kniven i bild är komposterbar!
Dunvästar och mössa men glada barn och det var huvudsaken och målet med hela picknicken. Astrid önskar att vi har picknick oftare men vi kan gärna ha det hemma på gräsmattan tyckte hon, så hon slipper ankorna som stod och tittade på oss och hoppades få smaka. Det gillade INTE Astrid!
Om ni nu gillar Dunis ekologiska engångsprodukter har jag såklart en finfin rabattkod till er!

Ange Nina_ecoecho i kassan och du får 20 % rabatt på alla miljövänliga engångsprodukter hos dem. Koden gäller en månad framåt från ikväll!

Ha en fin lördagskväll!
KRAM

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply