1 Våga chansa! | Newhomebynina
Blogg Inredning Renovering

Våga chansa!

30 mars, 2017

Hej på er fina bloggisar!

Torsdag och jag har nyss svalt frukosten. Dagens bästa och godaste mål om du frågar mig. Jag älskar att stiga upp på morgonen (yes, jag är morgonpigg) och sätta på kaffet och bre min macka. Oftast sätter jag mig i våra fåtöljer och bara sitter där och njuter av tystnaden för tv:en är avstängd, mobilen ligger i köket och datorn i lådan. Jag sitter där och bara är och säger inte ett pip (om inte någon söt busloppa smyger efter mig förstås), ovanligt för att vara mig, hihi! Men denna morgonen var L I T E annorlunda kan man säga!

Okej, vi tar det från början! I lördags fick jag ett av mina, numera ganska vanligt förekommande hugskott 😉 Eller ja, egentligen är det något vi pratat om sedan vi flyttade in (i 6 år alltså) och det var att fräscha upp vår hall med lite färg och nytt golv. Den är ju det första du möts av när du kommer in i huset och det är ju härligt om där då är lite fräscht och snyggt tycker jag!
Den senaste tiden har jag också varit nyfiken på att sätta lite mer färg i huset och efter att min svägerska målade mörkgrönt i deras sovrum (blev supercoolt) tänkte jag att – va fasen! Jag ska också ha lite färg! Så vi gav oss iväg till Hornbach för att köpa färg och jodå, jag hittade en som såg fin ut. Väl hemma igen var maken söt som sa att han kunde tänka sig att utföra jobbet åt mig och redan på söndag kväll var hallen klar………

Du svimmade inte va? 😉 För det höll jag på att göra dagen efter när allt stod klart. Jag fick ryssliga vibbar i kroppen från 90-talet
En stor anledningen till att jag ville måla mörkt från början var också att jag beställt en matta med blå detaljer i som jag ville hämta upp i väggarna. Men N E J TACK! Gör om och gör rätt för sjuttsingen för så här kan jag bara inte leva! Jag är ingen människa som klarar mörk inredning, det konstaterar jag gång på gång och ändå gör jag en sådan här galenskap. Det som också spär på det hela är ju det fula golvet (ska bytas nästa vår!). Det får fägen att bli värre, eller så får färgen golvet att bli värre!? Bra blev det inte i varje fall. Så nu fick jag provat detta och är ju inte nyfiken alls längre vilket är bra 

Så, vid tillfällen som dessa är det allt bra att ha kroppen full med spring för igår kväll målade jag första gången och 05.00 steg jag upp i morse för att måla resten. Ville gärna måla när barnen sov så då fick det bli på det viset och även om det inte var för barnen kunde jag bara inte vänta. Jag ville bara få det överstökat och bortglömt!

Nu ser det ut såhär

Aaaa, befrielse! Så himla skönt och det kommer bli så bra med den nya mattan jag beställt plus en ny byrå! Ni ska få se när allt är piffat och klart 😉

Hade fortfarande färg över från förra omgången i vardagsrummet. Bara älskar denna färgen från AgnesAmelia! Färgen heter Pencil Grey och du hittar den HÄR

Nu hade man kanske önskat sig lite vila när allt är över, men det har jag verkligen inte tid med. Massor med mail att besvara och spännande inredningsuppdrag från er Lycka för mig!

KRAM

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Chanette 30 mars, 2017 at 20:18

  Det blå va ju super läckert.
  Men smaken e som baken o det e det som e det roliga med inredning.
  Vi har precis målat vårat sovrum i den mörka blåa färgen från jula. Love it

 • Reply Mittdittovitt 31 mars, 2017 at 15:51

  Ha ha ja blev lite Kanarieöarna / Spanien / Medelhavet vibbar med det golvet och den färgen. Skönt när det går att göra om 🙂

  Fin grå färg. Kram

 • Leave a Reply