Recept & matlagning Tips

KRÄMIG BROCCOLISOPPA MED LAGRAD OST

20 mars, 2018

Godkväll på er!

Jahapp, så har vi släppat på oss lite feber här hemma 🙁
Var och hämtade en hängig Astrid efter skolan igår som protesterade mer än vanligt över att gå hem och väl hemma (efter mycket skrik och gråt) visade tempen nästan 40 grader. Samma takter höll i sig till i morse då tempen till och med visade drygt 40 grader. Nu för en stund sedan tempade jag även en gnällig lilloppa och jo, nu har hon checkat in i feberträsket hon med! Dock på lägre temperaturer (37,9) så det är ju alltid något 😉

Broccolisoppan jag lagade ikväll var mycket för barnens skull men ingen av dem åt. Hade t.o.m bakat fröknäcke till men nix, jag och Fredrik fick äta själva. Men barnens kräsenhet berodde nog mest på hälsan och inte för att soppan inte var god för det var den vill jag lova! Just därför måste jag bara dela med mig av receptet jag mer eller mindre improviserade själv 🙂

Krämig broccolisoppa med lagrad ost

Du behöver:
3 broccolihuvud

5 dl grädde
10 dl vatten blandat med 2 fond du chef vegetable
1 stor gul lök
salt & peppar
150 g lagrad ost

Gör såhär:
Börja med att skära bort den nedersta delen av broccolin så att du bara har ”buketterna” kvar. Koka sedan dessa i saltat vatten i ca 2 min.
Hacka sedan den gula löken och bryn i olivolja. Tillsätt sedan grädden och grönsaksfonden och låt det koka samman ett par min.
Lägg sedan i ett gäng (kanske hälften) broccolibuketter som du mixar med en stavmixer så att soppan blir slät och fin. Tillsätta lite mjöl om du vill få tjockare konsistens på soppan. Tillsätt sedan den lagrade osten och låt koka ihop ytterligare 5 min. Precis innan servering lägg ner de resterande broccolibuketterna som du sparade och servera!
Som tillbehör servera gärna hemmagjorda fröknäcke med ost.

Magiskt gott!


Nej nu måste jag åka och fylla på med Ipren och Alvedon inför natten!

KRAM

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Linda 22 mars, 2018 at 20:23

    Gjorde denna soppan idag. Fantastisk god och framförallt enkel att göra. Till nästa gång tänkte vi testa lite ugnsrostad parmaskinka till som en extra liten touch ?

  • Leave a Reply