Blogg Inredning Renovering Tips

Köksdrömmar

25 februari, 2017

Godmorgon soliga lördag!
För hur härligt är det inte att det är alldeles ljust kl 07 när man blir väckt av minsta godingen? Nu har även solen letat sig in i huset och lite vårkänslor spritter genast i kroppen på mig.
Det får mig också att lääääängta efter att hugga tag i vårt kök! Vi har sagt att vid semestern ungefär i år ska vi riva ut sista etappen. Detta är verkligen något vi båda längtar efter då Fredrik är kocken i huset och vill ha bättre ytor och andra möjligheter som han drömmer om och jag drömmer såklart om ett vackrare ytskikt än idag.

Klickade lite bilder från dagens kök!

Vårt kök från denna vinkeln är från när huset byggdes 2001 med lite undantag från handtag och ommålat kakel. Vi kände när vi flyttade in att köket var okej att slita på över småbarnsåren. Men vissa småsaker kunde jag inte leva med. Som kaklet t.ex. Men då gjorde vi en väldigt bra budgetrenovering som jag verkligen kan rekommendera!! Kika nästa bild.

Vi promenixade till Colorama här i lilla byn och sa att vi skulle måla kakel. Kakelfärgen har suttit i väldigt bra får jag säga och jag vet att vi endast någon gång petat i lite färg på något ställe där man stött i med knivar eller så.

När nya köket ska byggas tänker vi satsa på en köksö här istället för matbord. Vi sitter väldigt sällan i köket och äter utan vill hellre ha denna platsen för att kunna laga mat vid. Vi älskar nämligen just det, laga mat och då vill vi verkligen optimera avlastningsytorna. Men tills vidare har vi som sagt köksbordet här som är nytt (köpt på rea), du hittar det HÄR. Vi har även lagt på en marmorskiva från vårt gamla soffbord. Blev ett fint lyft och vi får dessutom känna känslan av att ha en stor yta marmor i köket eftersom vi planerar att köksön också ska vara klädd i det 🙂

Här är själva partiet som ska rivas. Vi tänker i det nya köket bara satsa på nedanskåpen och kakla upp i taket utan överskåp. Vi är ute efter en luftig och ren känsla och det tror jag vi får då 🙂

Vasken i vårt nya kök får gärna se ut som på denna bilden! Får se vad Inredningssten kan göra till oss:)

Denna superenkla ljusgrå lucka från Ikea tänkte vi köra på. Veddinge heter den och är jättebillig. Jag känner att jag vågar ta en grå lucka om den är billig, annars skulle jag nog vara feg och satsa på en vit. Men eftersom jag så gärna vill ha grått (älskar grått och har alltid gjort så vet inte varför jag fegar) tar vi denna som är så prisvärd. Ikea har ju sedan oändliga möjligheter att byta ut luckorna. Älskar Ikea!

Vitrinskåpen ni ser är Ikeas serie Hemnes och rymmer massor med porslin här i köket. De ska få bo kvar efter renoveringen också. I alla fall om Fredrik får bestämma, det är hans favoriter påtalar han ofta 🙂

Älskar den dära lampan, blir så mysig och på kvällarna ser den ut som ett brinnande klok. HÄR hittar du den.

Kyl- och frys som ni skymtar där till höger ska sedan få bli integrerade.

Så här såg en del av köket ut för något år seden. Vi började renovera här då för att förbättra köket bit för bit. Jag var så irriterad över det där fula ”hålet” mellan skåpen och att vi inte hade några överskåp då vi VERKLIGEN behöver förvaring liksom alla andra, inte sant!?

Sedan blev det såhär. Nya skåp (från Ikea) och ny bänkskiva från Inredningsdesign i marmorkomposit. Samma bänkskiva ska vi ha på de övriga ställena i köket sen. Handtagen var en tillfällig lösning när vi gjorde det för vi trodde det skulle vara så lätt att hitta nya finare med samma mått. Men inte! Just detta måttet verkar tokunikt så det var ju bara så dumt att borra hål och sätta upp dem!! Aja, men nu väntar som sagt nya grå luckor även här och då ska jag välja de nya handtagen med omsorg 😉

Tapeten från William Morris heter Seaweed och är en favorit fortfarande.
  
Ja det var lite kökstankar från mig denna lediga lördag. Nu ska jag upp och pussa på Fredrik som fortfarande ligger och sover!!
KRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Milan 25 februari, 2017 at 13:46

    När skall denna projekt sätta igång ???

  • Leave a Reply