Blogg Inredning Renovering Tips Vardagen

JAG HAR INRETT ETT VILRUM

9 januari, 2018

Gokväll kära läsare!

Vilken trevlig eftermiddag jag fick på mitt ”vanliga” jobb idag! Mingel och glada diskussioner när vi invigde vårt nya vilrum!

Innan jul ett lite extra spännande uppdrag av min chef. Nämligen att inreda ett vilrum för personalen! Eftersom inredning är ett av mina största intressen och även jobb i mitt egna företag blev jag ju såklart väldigt glad över att även få ägna mig lite åt det även här. Men ni ska tro att jag varit nervös! Nervös över vad som förväntas av mig och nervös över ansvaret kring alla inköp.

Så under december månad gick min tankeverksamhet på detta vilrum på högvarv. Jag funderade mycket på färger jag skulle inreda i, färgerna på övriga arbetsplatsen, möbleringen av rummet samt hur det praktiskt kunde bli bra och funktionellt om man vill göra mer än att vila där. T.ex hålla lite kreativa möten där man vill kunna brainstorma kring olika saker och bara kunna känna lite mer inspiration än vad man kanske gör i ett traditionellt mötesrum med ett fyrkantigt vitt bord med stola runt om. Ja ni förstår, jag ville att rummet skulle vara mysigt och vilsamt men med en praktisk funktion vid mer lättsamma möten.

Så här såg rummet ut innan jag började:
Vi har flera så kallade flexrum men bestämde oss för att avvara ett för vilrum.

Såhär blev det:
Innan jag börjar berätta så bara slår det mig nu när jag tittar på bilderna att jag bara måste flytta ut mattan längre i morgon så den täcker gungstolarna! Tänk vad tydligt det kan bli på bild! Det får bli min första arbetsuppgiften i morgon när jag kommer 😉  Tror och hoppas mattan är tillräckligt stor för det!
Men hur som helst, här är det! Vårt nya vilrum och jag måste säga att jag är nöjd och så glad över hur det blev! Jag har valt att gå på lugna, lite varmare färger och det känns verkligen som det passar in här OCH med resten av arbetsplatsen vilket jag tyckte kändes viktigt. Även om det ska kännas mer mysigt ville jag ändå att det skulle harmoniera med övriga arbetsplatsen.
Det som återstår också är att jag väntar på ett grått sofföverdrag till soffan. Den fanns nämligen i en källare redan men med nytt överdrag blir den som ny. Tillfälligt har jag svept in den i massa filtar som är i samma färg som överdraget är.
Man måste kunna hänga av sig när man kommer in. Hängare finns här.

Gungstolarna blev mycket populära bland arbetskamraterna och finns här.

Har verkligen gått på upptäcksfärd på jobbet och letat efter detaljer att fylla denna skänken med. Jag fann mest böcker och fina träfärgade blyertspennor som passade perfekt här 🙂 Övriga saker är inköpta och finns här. Skänken hittar du här.

Soffbord finns här. Matta här.

Såklart har jag inrett med platsblommor. Ingen favorit men i denna miljön ett måste. Även om detta rum kommer ligga mig varmt om hjärtat kommer jag helt klart glömma vattna riktiga blommor 😉

Men nog fick lite färska tulpaner komma in till själva invigningsdagen! Är ni nyfikna på bordet de står på finns det här. Supersnyggt tycker jag!

Nej men det var nog det hela! Klicka gärna på mina gubbar nedan om du gillar 🙂 Vore kul att veta såklart!

Glad inredning på er!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Karin 9 januari, 2018 at 21:35

  Wow bra jobbat!!! ??

  • Reply newhomebynina 21 januari, 2018 at 17:57

   Tack Karin!! SÅ kul att läsa!

 • Reply Linda 9 januari, 2018 at 22:14

  Så duktig du är?

  • Reply newhomebynina 21 januari, 2018 at 17:57

   Tack snälla Linda!

 • Reply Mary 9 januari, 2018 at 23:02

  Så fint det blev! Hoppas på ett lika fint vilrum när jag börjar jobba som medicinsk sekreterare. Går termin 2 av 4, har börjat med diagnosklassificering idag, hjälp så svårt! Hoppas att det blir mer begripligt när det landar lite. Skulle vara kul att få veta mer om detta yrke av någon som är verksam. ?
  Tack för en fin blogg!

  • Reply Medicinsk vårdadministratör 11 januari, 2018 at 15:33

   Det mesta du lärt dig på utbildningen kommer du märka inte praktiseras i verkligheten. Du kommer undra hur vissa ens gick ur grundskolan, läs läkarna, de ”vet” nämligen inte hur man fyller på papper i skrivaren. Inte heller kan de ringa IT-avd själva, utan du kommer få stå där med luren i handen och fråga IT-teknikerns fråga till läkaren, som svarar vet inte, lämna det svaret och IT-teknikern kommer bli irriterad på dig.
   Du kommer få ta hand om mammor som inte begriper varför de inte får läsa sina vuxna barns journaler och tanter som inte förstår att man måste boka tid, som tror läkarna sitter på sitt rum hela dagar och väntar på just dom. Du kommer bli ifrågasatt varför ni har så mycket oskrivna diktat samtidigt som en annan enhetschef ger er tre andra uppgifter pga att sjuksköterskorna faktiskt inte har tid. Etc, etc etc.
   Men mellan allt detta så är det ett jättekul jobb, dock oerhört dåligt betalt med tanke på ansvaret man måste ta med kodningar och klassificeringar.

  • Reply newhomebynina 21 januari, 2018 at 17:57

   Tack snälla <3

 • Reply Liselotte Hjärthagen 10 januari, 2018 at 05:25

  Oj! Så fint det blev ? Vilket lyft ?

  • Reply newhomebynina 21 januari, 2018 at 18:01

   Tack fina mor <3

 • Reply A 16 januari, 2018 at 13:36

  Å så mysigt du fixat:)
  Vart hittade du den stora blomman på golvet? Visst är det en fiolfikus?

  Ha de//Anne

  • Reply newhomebynina 21 januari, 2018 at 17:56

   Den är en plastväxt från Ikea 🙂

  Leave a Reply