Inredning Recept & matlagning Resor Sport & fritid Vardagen

HELGEN

28 januari, 2018

Gokväll kära läsare!

Söndagskväll igen och våra barn sover som små lamm <3

Vi har härjat på rätt bra i helgen med att förbereda oss på att åka iväg på vår skidresa redan på fredag em. Vi ska börja semestern med att stanna till hos våra bästisar i Ängelholm och jag längtar som bara den efter att få träffa dem! Var alldeles för länge sedan nu men ni vet, tiden bara springer iväg!

Så helgen har ägnats åt massor med tvättning, städning, packning, matlagning, bakning och göra bilen körklar med takbox, spolarvätska ja hela faderittan ni vet! Både jag och Fredrik gillar att vara ute i god tid och ha koll på läget så när vi nu snart ska sätta oss ner och kolla handboll & Bron känns det så skönt att konstatera att vi fått gjort så mycket.

Tänkte dela med mig av ett superenkelt och nyttigt recept på kallgästa bullar som vi ska ha med oss upp i fjällen.

Grahamsbullar från Smyge

15 g färsk jäst
6 fl kallt vatten
2 tsk salt
4 dl durumvete
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt de olika mjölsorterna. Arbeta ihop degen, gärna med en assistent. Låt degen jäsa under bakduk 8-10 timmar. Ta fram degen och skär ut bullar med en matsked som sköljs i kallt vatten. Lägg bullarna på bakplåtspapper. Strö över lite solrosfrö om du vill. Grädda i 200 grader i 25 min.
Receptet kommer från boken ” Maten som stärker din hälsa” och är en väldigt inspirerande bok!


Astrid och Alicia klämde vars två i morse trots det matiga mjölet och den lite ”nyttigare” smaken på dem. Roligt!

Hoppas nu ni får en mysig kväll, jag ska slå upp en stor kopp kaffe och ta mig en ruta mörk choklad. Så gott och mysigt att bara få va ett par timmar innan sängen väntar igen 🙂

KRAM

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Linda 28 januari, 2018 at 22:21

    Tack för receptet, det ska jag prova till helgen.

  • Leave a Reply