Mat & Hälsa

GODASTE LUNCHEN PÅ LÄNGE!

13 september, 2018

Hej bloggisar!

Jag har så länge varit så sugen på att göra en riktigt god tonfiskröra. Jag och min kompis åt alltid det förr och vi var stammisar på Gräddhyllan i centrala Lund där de hade den bästa och godaste enligt oss. Som studenter var man inte rik precis och vi insåg att skulle vi fortsätta äta den fick vi nog lära oss göra en egen god för fina mackor på Gräddhyllan var inte billigt, onej!
Som jag minns det (vet inte vad du minns Therese om du läser här) fick vi aldrig riktigt ”till” smaken. Vi var väl iof inte så erfarna matlagare på den tiden men jag tror om jag inte minns fel att vi försökte hålla den fettsnål vilket jag vet idag är totalt fel om man vill få mat som smakar bra och mat som man blir mätt av. Ni som ”känner mig” och läser här och på insta vet att jag förespråkar fett eftersom man blir just mätt och maten blir god. Tycker det är så konstigt med den här fetthysterin och rädslan för fett men många är däremot inte alls rädda för socker och skräpmat/halvfabrikat. Det äter man utan att tänka men att bre Bregott på knäcket – det är farligt….Det är det ju såklart inte! Det där äckliga (smakar typ plast) Lätta, eller Lätt & Lagom eller Flora, det är däremot farligt skräp rent ut sagt som man ska hålla sig långt borta ifrån!

Men nu ska jag inte ösa på mer om det utan istället för er som inte är rädda för fett dela med mig av den goda tonfiskröran. Ja, den är godare än den jag åt på Gräddhyllan för 15 år sedan 😉


Hoppas ni gillar den lika mycket som jag!

KRAM

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Liselotte Hjärthagen 13 september, 2018 at 14:34

  Så gott det ser ut, ska göra det imorgon 🙌🏻
  Har allt hemma utom créme fraiche 👌🏻😘

 • Reply Malin 17 september, 2018 at 21:57

  Kan bara tipsa om att det blir väldigt gott att göra tonfiskröra även på Smetana. Blir oxå mkt mättande med sina 42% fett, men samtidigt det där lite syrliga 😊

 • Reply Therese 23 maj, 2019 at 22:08

  Haha tänkte precis, du och jag åt vår beskärda del av tonfiskröra då 😍 fortfarande helt förälskad i det. Denna ska jag testa 😘 många maträtter som påminner om dig ☺️ Knäcke med tomat, knäcke med ost.. jag knäcke var nog en favorit. rödbetssallad med gurka tomat och rostad lök (tänker mest på din mamma då)

 • Leave a Reply