löpning Sport & fritid Träning

SÅ GICK GÅRDAGENS LOPP!

14 oktober, 2018

Här har ni gårdagens löpare! Pigga och redo för att kämpa i spåret. Imponerad av alla springsugna barn som var så duktiga <3

Tjingeling kära läsare!

Alltså vilket väder vi har här i söder! Helt magisk bridsommarvärme och naturen kunde inte varit vackrare än nu. Älskar verkligen hösten!

Igår sprang vi vårt efterlängtade Skrylle Challenge!! Jag blev tillräckligt frisk och jag kände mig laddad inför starten. Dock aldrig haft så mycket nerver inför ett lopp som då men det berodde nog egentligen på lite omständigheter, skulle vi få parkeringsplats i detta folkvimmel?, skulle barnen och deras barnvakter och deras barnlopp klaffa i tid med våra tider? Ja men det gjorde det ju och allt blev SÅ bra! Barnen var jätteduktiga på sitt barnlopp (1 km) och när de kom i mål var det lagom för oss att klä om och göra oss redo för start!
Här är vi, maken och jag! Superladdade för att ge oss iväg på våra 26 km! Jag invigde mina nya strumpor från Gococo! Grymt bra och sköna och jag tycker det är lite kul att det är två svenska tvillingsystrar som tagit fram märket. Strumporna är bland annat gjorda av kokosfibrer (därav namnet) och minskar risken för kallsvettiga fötter, skoskav och blåsor. Materialet torkar upp till fem gånger snabbare än andra liknande material och har dessutom en inbyggd naturlig odörkontroll som tar hand om fotsvettslukt. Bra va 🙂 Finns i massor med fina färger men såhär inför vintern med massa lera fegade jag med svarta 😉 Till våren ska jag ha någon färgglad färg.  Obs! Ej sponsrat, bara gillar dem väldigt mkt 🙂
Alltså rundan vi sprang igår, S Å himla vacker alltså!! Min mobilkamera ger inte alls någon rättvisa men jag lovar, Dalby ligger otroligt vackert och all dess natur, ja jag kunde bara njuta och ingenting annat!
Att det var så fint väder också gör ju såklart att landskapet visade sig från sin bästa sida. Jag sa till min man och kompis som jag sprang med att -”grabbar, glöm inte att titta upp och njut!”
På denna bilden (inte så smikrande men skit i det 😉 ) så har vi sprungit 13 km och gör high five med våra familjer. Nu väntade 13 nya km och vi visste inte där att de skulle bli betydligt tuffare än de första 13. Andra delen var alltså mycket mer kuperad och i mer terrängmiljö än första delen.
Fredrik – han trippade fram nästan hela loppet. Så kul att se honom vara i så god form!
I måååål!!!! Vilken underbar känsla det var att springa över de pipande mattorna i målgången. Jag var så nöjd och glad i hela kroppen. Jag klarade inte bara att springa loppet utan det kändes också så himla bra rakt igenom i princip. Kände inga större dippar, ingen kramp och ingen överhängande smärta i baksida lår där jag har lite problem utan jag ”bara” löpte på.
Så härligt också att känna att jag kan hänga med grabbarna (alltså min man och min kompis Mackan). Att vi kan vara ett team och hjälpas åt att dra varandra! Ingen är starkare än svagaste länken – så sa vi till varandra igår 🙂
Dock släppte vi varandra de sista 3 km igår, då var vi ändå så nära mål 🙂 Min sluttid blev 2:57:17 min.

Nu ser jag med ganska stort självförtroende fram emot Kullamannen den 3 november. Det loppet kommer vara av helt annan karaktär. Det kommer vara mycket tuffare och mycket jobbigare! Hörde även rykte att vår stäcka har ändrat lite från 22 km i 23 km så nu är det bara att ladda upp på bästa sätt. Ska ut på varierade pass den närmaste tiden och lägga in många inslag av styrketräning för benen.
Åh – älskar bara löpning mer och mer för varje dag!! Längtar redan till nästa pass!

KRAM

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply