FÖRE-EFTER – LEKRUM!

23 september, 2018

Gokväll bloggisar!

Vilken intensiv helg, som ofta, men så rolig!!
Igår var vi ju barnlediga då vi sedan länge bestämt träff med våra vänner för att äta god mat och för att sitta upp på hästryggen igen efter ca 17 års vila. En lång tur på över två timmar omkring vackra Skäralid var vi inbokade på och det var superkul och gav mersmak! Helt otroligt också vad takterna satt i en utan att man ens tänkte, det satt verkligen i ryggmärgen även om jag såklart var ringrostig! Red mycket som barn och fram till jag var ca 16-17 år.

Idag ställde vi klockorna på 06.30 trots att vi var barnlediga (många anser att det är galet medan vi bara tycker vi är smarta som inte sover bort helgen 😉 ). Det är absolut värt att gå upp tidigt för att hinna med  lite mysfrukost med sin älskade. För lite tidspressade var vi trots allt också då vi dels skulle hjälpa min pappa kl 09 med att rulla in en bil på uppfarten som kom med en lastbil från Italien (bilen är över 50 år gammal och har inte varit igång sedan minst 35 år tillbaka) och dels för att vi sedan skulle hämta upp barnen hos min bror i Malmö för att sedan köra minstingen till kalas.

Undertiden Alicia var på kalas var vi effektivare än på länge 😉 Först lunchade vi, jag, Astrid och Fredrik. Sedan hyrde vi släp och körde hem en av våra gamla soffor till min mamma (hon ville absolut ha en innan vi fick för oss att sälja dem), tog med hennes gamla soffa och körde med den till tippen. Lämnade släpet åter och hämtade slutligen Alicia igen. Väl hemma allihopa hade jag lovat tjejerna att vi skulle inreda i deras lekrum. Inreda en myshörna med vår andra soffa vi hade kvar. För ja just det, har kanske missat att berätta för er att vi köpt nya soffa nere i vardagsrummet! ÄNTLIGEN! Som jag väntat och längtat på det! 🙂
Just därför hade vi en soffa över till mamma och en till barnens lekrum…..

Före:
Alltså vårt lekrum! Så kaosigt alltså!! Här ställs ofta saker upp som vi inte har plats med någon annanstans och barnen vill gladeligen ”ärva” mina gamla saker. Men eftersom här inte är så stort och här är snedtak är där oerhört svårmöblerat. Jag har sedan länge sagt att det enda som gäller här uppe är att platsbygga för att få till det. Det ska vi göra någongång men det är så mycket annat som prioriteras före, tyvärr. Barnen är liksom nöjda ändå och har ju sina fina rum så därför har det inte känts så viktigt. Det som jag däremot känt väldigt länge är att det måste finnas en soffa att hänga med kompisar i, mysa i framför TV:en och ja, bara allmänt att sitta i! Astrid börjar bli stor och vill ha lite ”häng” med tjejkompisarna.

Efter:

Soffan som fanns i vardagsrummet där nere har som sagt fått komma upp. Även en matta, kuddar, bord och lite mysprylar!
Nu kan tjejerna verkligen hänga här och jag är ändå inte riktigt klar känner jag. Ska mysa till väggen till vänster (sett framifrån) om soffan med lite tavlor och kanske någon väggljusstake.

Tjejerna vill såklart inviga hörnan direkt i eftermiddags och fick lov springa till Lidl och köpa några bitar godis och mumsade sedan i sig dem här med lite film <3

Hoppas ni har en mysig söndagskväll!

KRAM

Ps. I morgon kommer våra nya soffor!!

2 Comments

  • Reply Sofie 23 september, 2018 at 22:47

    Hur ser väggen ut där ni har tvn? Står den på andra sidan rummet?

  • Reply Johanna Johansson 25 september, 2018 at 19:41

    Sååå fint! Varifrån kommer marmorskivan till vitrinskåpen? 🙂

  • Leave a Reply