Blogg Upplevelser

EN ÖVERRASKNINGARNAS HELG!

18 november, 2018

[I samarbete med Hus 57]

Gokväll bloggisar!

Sitter i soffan med en god kopp kaffe och njuter av helgen som varit. En helg som verkligen inte blev som alla familjemedlemmar trodde. Vissa tänkte nämligen att de skulle vara tränare för dotterns fotbollscup men så blev inte fallet. Frun hade planerat annat 😉

Sedan innan ens cuppen funnits i tanken hos mannen planerade jag att den 17-18 november skulle bli en överraskningarnas helg! Varför undrar många? – jo för att fira kärleken, livet och att bara få unna varandra lite tid på tu man hand. Inget som hör till vanligheterna när man är småbarnsförälder, livet är ju väldigt inrutat med barn och ibland kan det vara skönt att bara få vara med varandra och kunna göra lite som man själva vill utan att behöva ta hänsyn till barnen.

När jag kom på denna tanken om att överraska Fredrik pratade jag samma dag med min lillebror och frågade om inte han och hans tjej kanske också vill följa med. Det ville Niklas och han planerade därmed samma överraskning som jag 🙂
Det var kul att ha någon att dela hemlisen med för nog kan det vara svårt att hålla sig från att berätta roliga grejer som detta. Men nu kunde jag bolla det med Niklas så fort jag blev lite för upprymd av mina tankar och planer som kom över mig om helgen.

Så för att ta lördagen från början startade det med att jag väckte Fredrik runt 06. 20. Jag hade bryggt en kopp kaffe och brevid koppen låg ett brev som han fick läsa. I brevet stod där att han skulle upp och hoppa, klä på sig något snyggt men bekvämt och ge sig iväg till Lund kl 07:04 med bussen. Kl 07:50 skulle han stiga in till entrén på Grand hotell.

Samma lapp fick Therese, Niklas tjej, hemma hos dem….

När Fredrik get sig iväg plockar jag ihop hans väska med kläder han behövde för att kunna göra sig fin till kvällens restaurangbesök samt lite badkläder. Jag tog ut bilbarnstolarna ur bilen och lastade in väskorna.
Niklas och min mamma (hon skulle vara barnvakt åt barnen) dök upp och Niklas lastade även in deras väskor i vår bil och sedan bar det av för oss. Mot Lund!

Anledningen till att vi ville att Fredrik och Theres skulle ta bussen var lite för att vi skulle hinna packa deras saker utan att de såg något. Vi ville hålla dagen så hemlig vi kunde och bara avslöa en sak i taget. Det var också kul att få dem lite förvirrade över varför de skulle åka buss….

07:50 går Fredrik in i entrén på Grand hotell och möter Theres. De båda skrattar och Fredrik tror att Niklas och Theres är där för hans skull, alltså att de var med på min överraskning till honom och Theres tror precis samma sak fast att vi överraskar henne. Hahaha! Så kul och det blev precis som jag och Niklas tänkt oss. Förvirrat och massa spekulationer dem emellan 🙂

Vid 08 dyker jag och Niklas upp och där sitter de i sofforna och ler stort. De hade då förstått att det handlade om dem båda och att vi tillsammasn överraskade dem. Efter lite småprat gick vi in till vårt bokade frukostbord och satt och mumsade god frukost i nästan två timmar. Där är så fantastisk frukost!!
Under frukosten undrade dem såklart vad som skulle hända härnest och till sist, när tiden var inne, berättade vi att förmiddagen/lunchen skulle tillbringas på stan. Lite inköp av julklappar och lite fika/lunch på stan.
Sagt och gjort och vi blev nästan klara med alla våra julklappar, så skönt!

När klockan närmade sig 13:30 satta vi oss i bilen igen. Vi avslöjade inte var vi var påväg utan Fredrik och Theres satt i baksätet och fnissade och gissade hela vägen till……Ängelholm 🙂
Där hade vi bokat hotellrum på Hus 57 och vi säger bara wow! Vilket ställe!!
Jag tror bilderna nedan talar för sig själv om hur fantastiskt fint hotellet är och är  inrett och maten vi åt på kvällen, ja den var fantastisk! Sällan jag ätit så fin fisk som jag gjorde där igår kväll.

Vårt rum – alltså så himla snyggt inrett i rosa, petrol, grått, svart och guld. Helt underbar färgskala!! Vi är så sugna på att göra om hela vårt sovrum liknade detta nu 😉
Ganska sugen på att kakla om också, haha! Älskar väggkaklet i detta snygga badrum vi hade. Duschen är ju så häftig också!
Det snygga vardagsrummet. Här satt vi och småpratade och skålade i lite bubbel.
Mysiga rockar att klä på sig innan vi gick ner i SPA:et. Vi tog en hiss som gick rakt ner i SPA-delen, väldigt smidigt.
Men hur snyggt?!?! Asså jag älskar de varma fägerna!
Lite snack och mingel innan trerätters väntade!
Snygga dekorationer och detaljer överallt!
Det blir bara snyggare och snyggare. Älskar detta rummet!
 Alltså som väldigt inredningsintresserad kan jag inte sticka under stolen med att det verkligen är trevligt att vistas i en miljö som man själv tycker är tilltalande. Det gör faktiskt väldigt mycket för känslan att det är snyggt omkring en när man ska klä upp upp sig, äta god mat och hänga med sina nära. Vi stortrivdes här på Hus 57 och kan varmt rekommendera dig ett besök på detta fina hotell i denna mysiga lilla stad som har precis allt – shopping, skogen och havet. Helt perfekt!

Nu ska jag gå och hämta mig ännu en kopp kaffe, får faktiskt lov att erkänna att jag är rejält trött från helgen. Det har ju varit en anspänning att hålla saker hemligt och lösa saker som ställt till det längs vägen. Men det har ju bara varit kul! Nu är det kul att kunna sitt och prata om allt i efterhand. Vilken helg det blev <3

KRAM

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Maria 19 november, 2018 at 20:31

    Vilken härlig helg ni haft och vilken rolig överraskning!

  • Leave a Reply