Blogg Recept & matlagning Tips

Chiapudding på hallonbas

15 januari, 2017

Berättade för er häromdagen att vi försöker dra ner brödkonsumtionen i vårt hushåll, går faktiskt oväntat lätt bara man bestämmer sig. Tipsade er om fröknäckena och ni var en del som verkade uppskatta tipset, kul!! Tänkte nu att jag ska dela med mig av ännu ett tips, nämligen chiapudding. Har ni provat? Jag tycker det är riktigt gott och med lite mjölk till blir det ännu mumsigare. Perfekt som frukost/mellanmål/kvällsfika.

Denna gången testade jag kombinationen koksmjölk och hallon. Innan har jag använt mig av banan eller blåbär. Bara fantasin sätter stopp.

Mixar alltså 500 ml kokosmjölk med 1 dl vatten samt hallon efter smak.

Sedan tillsätter jag chiafrön, ca en påse (300 gram). Konsistensen på puddingen kommer direkt. Vissa menar att man får konsistensen rätt genom att den sväller över natten medan jag blandar fram rätt konsistens direkt. Sedan låter jag den stå svalt i minst två timmar innan den kan ätas för att fröna ska bli mjuka och avge sin gelé.

Såhär ser den ut när jag tycker den är klar.

Portionerat upp i 12 glas till veckan som kommer. Så skönt att bara ta en färdig från kylen. Häller som sagt på lite mjölk och det blir riktigt gott tycker vi. Astrid älskar det, Alicia ratar det 🙂
Hoppas ni vågar prova!
KRAM

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Fredde :) 16 januari, 2017 at 08:54

  Vädigt fina bilder måste jag säga…och det är väldigt gott med chia pudding. Kan värmt rekomenderas!

 • Reply newhomebynina 16 januari, 2017 at 11:04

  Tack mitt hjärta! <3

 • Reply Tabita 16 januari, 2017 at 11:45

  Måste testa! Köpte chiafrö för hur länge som helst men sen kom jag aldrig till skott, haha, typiskt mig men nu så ska jag prova!! Puss

  • Reply Fredde :) 17 januari, 2017 at 13:41

   Just do it! Enklare än att bre en macka…nästan 🙂 P&K

 • Reply Sofie 5 mars, 2017 at 22:01

  Gillar också det. Varva med kesella och bär, blir skit gott ??

  • Reply newhomebynina 6 mars, 2017 at 08:40

   Åh! Tack för tips gumman! KRAM!

 • Reply TRE GODA & NÄRINGSRIKA FRUKOSTAR! | Newhomebynina 6 juni, 2018 at 06:41

  […] sedan pannkakorna i riktigt smör.  Favvofrukost 3: Chiapudding gjord på hallonbas. Recept finns här. Otroligt gott med lite mandelmjölk till. Måste blanda en ny sats här hemma. Astrid äter det så […]

 • Leave a Reply