Blogg Recept & matlagning

Bountykladdkaka

30 april, 2017


God morgon!

Hoppas ni har en fin valborg. Här i söder har det börjat väldigt härligt med klarblå himmel, sol och vindstilla. Fortsätt så tack 
Vi är bortbjudna ikväll men ska stå för kvällens efterrätt. Jag tänkte bjuda på Bountykladdkaka, drömmigt god men mäktig!!
Här kommer receptet till er fina läsar om du blir sugen på att testa den!

Bountykladdkaka

Det här behöver du för att baka kladdkaka 24 cm :
 4 ägg

4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör

Bountytopping
200 gram kokosflingor

1 burk kondenserad sötad mjölk

200 gram mörk choklad
1 msk kokosflingor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,  och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.

Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen. Gärna i fyra timmar innan servering.
Blanda ihop kondenserad mjölk & koksflingor. Och bred ut detta över kakan. Smält chokladen och strö över kokosen. Låt stelna innan du skär upp lagom stora bitar och bjuder på.

Önskar er en riktigt fin valborg

KRAM

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply