Blogg Recept & matlagning Vardagen

BÄSTA STARTEN PÅ DAGEN!

12 september, 2017

God morgon!

Ännu en VAB-dag men jag tycker kanske att Astrid känns lite bättre. Idag åt hon åtminstone frukost men tyvärr fick jag inte i henne samma goda start som jag själv kör varje morgon. Nämligen en god och krämig omelett! För mums vad gott det är och jag står mig dessutom riktigt länge på den vilket är skönt.

Jag steker lite gul lök och blandar sedan två ägg med en skvätt vatten, en näve riven ost och lite salt och peppar. Superenkelt m.a.o. Till omletten tycker jag det är gott att bryta med någon form av sallad, idag hade jag avokado och tomat hemma så det fick det bli. Såklart toppar jag det hela med en god kopp nybryggt kaffe.
På tal om kaffe finns det ju en hel uppsjö nuförtiden jämfört med när jag var liten. Då körde mamma alltid med Zoegas Skånerost punkt 🙂 Det fanns kanske andra också men inte i mammas värld 😉
Nu finns tusen alternativ men det jag är mest mån om är faktiskt att köpa ekologiskt sedan vi hade en föreläsning på jobbet. Där berättade man hur mycket gifter det finns i kaffe och hur sjuka dem som jobbar med kaffeböner blir av alla gifter. Så var det något man skulle äta/dricka som är ekologiskt så är det kaffe. Så det kör jag stenhårt på!
Solig tisdagsmorgon i köket. Härligt!
Det där med att vända en omelett så att den blir hel och snygg, det är inte lätt om man inte kan köra den ett varv i luften eller använda sig av en tallrik. Så därför blir min sådär rörigt snygg på min tallrik men precis lika god ändå 😉

Nu ska jag diska upp här och sedan får vi se om det är soffläge som gäller för Astrid eller om vi kan lufta oss en liten runda. Har ju även en pigg Alicia hemma som gärna vill gå på lekplats 🙂

KRAM

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply