Blogg Inredning Recept & matlagning

AVSLUTAR PÅ TOPP

30 juli, 2017

Hej vänner!

Kikar in här och säger hej till er innan jag slår mig ner i soffan.
Känns lite märkligt att sätta sig ner ikväll då jag vet att det är semesterns sista kväll och därmed jobb i morgon bitti.
Jag brukar i vanliga fall vara ganska nöjd efter semestern och borde verkligen vara det denna gången också eftersom jag nästan haft 6 veckors semester. Men det är något jag inte känner mig helt till freds med och jag vet inte riktigt vad det är… Om det är just att jag ska jobba eller om det handlar om att jag tycker det är lite småtrist att behöva gå upp och se resten av familjen sussa gott sidan om mig eftersom de tillsammans har även nästa vecka ledigt.
Samtidigt är ju det skönt att de ska vara hemma då jag inte behöver ansvara för hämt- och lämningar och maten, ja den kommer stå på bordet när jag kommer hem.
Nej, jag tror att det är hösten som spökar i mitt huvud. Att min förstfödda lilla tös nu blivit så stor att hon ska börja skolan, det känns läskigt faktiskt och det blir påtagligt nu när det är dags för mig att återgå till jobbet! Såklart ska det bli kul också men nej, jag skulle gärna stannat tiden ett tag om jag fick bestämma 😉 Sedan blir det ju lite nytt för Alicia också att gå på förskolan helt utan Astrid, jag ska lämna och hämta på två ställen osv…

Så med tanke på att det är sista kvällen ville jag till eftermiddagskaffet dra till med en riktig pangfika för mina älsklingar. Efter att ha sett torsdagens avsnitt med Sommar med Ernst blev jag så sugen på att baka hans sommartårta! Fast jag gjorde en variant på den då våra barn inte är superförtjusa i fläder. Lite längre ner hittar ni mitt recept på tårtan.
Den här lilla sötnos var med mig idag och min himmel vad go hon var! Hela dagen har hon varit det och det var en fröjd att ha med henne i köket. Gullhjärta <3
Och här har vi den, sommartårtan som blev riktigt fin och god! Den ska jag baka igen..
Älskar fräscha och bäriga tårtor!

Här kommer ”mitt” recept 🙂

Du behöver

Pajdeg

100 g smör
3 dl vetemjöl
150 g mandelmassa, riven
1 msk vatten
1 krm salt

Fyllning

Lemoncurd

Dekoration

2 dl grädde
Blandade bär som jordgubbar, hallon, blåbär, bigarråer och eller vinbär

 

Gör så här

 1. Pajdeg
  Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en fast pajdeg. Klä in en springform med pajdegen ändå upp i kanterna.
 3. Fyllning
  Bred på ett lager lemoncurd efter tycke och smak.
 4. Dekoration
  Vispa grädden. Låt pajen svalna och klä botten med grädden. Toppa sedan tårtan med diverse bär efter tycke och smak. Strö gärna lite florsocker på toppen av tårtan.
  Vill ni har Ernst orginalrecept hittar du det HÄR . 

Ha nu en riktigt fin söndagskväll så ska jag försöka slappna av i soffan framför något mysigt program 😉

KRAM

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply