Blogg Vardagen

ATT VÅRDA KÄRLEKEN…

3 december, 2017

…är precis vad vi gjort i helgen! Vi har varit i Ystad och haft så mysigt, avkopplande, kärleksfullt och roligt <3

Hej bloggisar!

Jag får nog nästan ta historien från början för det är kanske inte alla som läser här som följer mig på Instagram. Jag blev väckt tidigt i lördags morse av Fredrik och Alicia. Astrid var inte hemma för hon hade blivit hämtad efter skolan på fredagen av sin farmor och farfar. På lördag eftermiddag var planen att jag, Fredrik och Alicia skulle åka till farmor och farfar för att fira min svägerskas födelsedag. Men detta skulle ju vara först på eftermiddagen så gissa om jag, efter att ha lagt mig rätt sent i fredagskväll, blev lite småsur när de ruskar liv i mig vid sjusnåret denna mörka lördagsmorgon!
Jag hörde på Fredriks ton att han verkligen ville att jag skulle komma upp så jag gjorde som han sa och gick yrvaket ner för trappan med håret på sne 😉

Väl i köket hade Fredrik dukat upp en mysig frukost och jag tänkte bara att jaha! Han ville så klart ha sällskap vid frukosten! Men ganska så snart säger Alicia att hon snart ska till mormor och då ger Fredrik mig en pilimarisk blick och säger åt mig att packa väskan och vara klar för att sticka kl 09!!!

Alltså jag blev så chockad! Ni som följt mig länge vet att detta inte är första gången Fredrik överraskar i juletid men denna gången hade han återigen grundlurat mig. Han har pratat mycket den senaste tiden om att nu när vi bokat skidresa i februari får vi verkligen spara och bla bla 😉
Just därför hade jag helt lagt ”julöverraskningen” på hyllan.

Hur som helst, kl 09 gav vi oss iväg söderut med bilen och hamnade till sist här, på Ystad Saltsjöbad! Nu förstod jag varför jag skulle packa med mig badkläder för här finns ju SPA. Och Fredrik hade bokat en annorlunda upplevelse! The Creek Experience hette upplevelsen och det var inte likt något annat jag gjort i SPA-väg.
Det var en två timmar lång, avkopplande, resa i en tropisk inspirerande miljö där vi gick igenom ”regnskogar”, vattenfall,  härliga fotbad, olika basturitualer, hamambehandling, lerbehandling mm. Läs HÄR om du blir nyfiken! Kan varmt rekommenderas!
Det är så himla fint här på Ystad Saltsjöbad! Älskar fotografierna längs väggarna.
En sådan här läshörna skulle jag vilja ha hemma!
Efter vi SPA:at klart var vi vrålhungriga och slängde oss ner i en fåtölj här och åt en magisk räkmacka.
När räkmackan var uppäten berättade Fredrik att vi hade lite tid på stan och väl där hamnade vi på Lindex och jag fick lov att lyxa lite extra och köpa mig en helt ny outfit. Så en snygg kavaj, två tröjor, marinblåa sammetsbyxor och en snygg halsduk blev mitt och det var länge sedan jag kände mig så nöjd över ett klädinköp! Älskar färgerna och känner mig jättefin 🙂
Jag ser nog lite trött ut på bilderna och det stämmer. Tänk er två timmar i SPA:at och sedan en tur på stan med massa på-och avklädning i provrummet, det tar minsann på krafterna 😉 Sen att jag inte kunde tvätta bort den där spaoljan från håret trots två schamponeringar gör ju inte saken bättre, haha! Trots detta bjuder jag på lite selfies 🙂
Malene Birger väskan jag fick av Fredrik förra året (något han faktiskt också överraskade mig med) passade ju perfekt till denna utstyrsel.
Jag känner att våra små turer tillsammans på tu man hand är så viktiga och bra för vårt förhållande. Att riktigt se och rå om varandra en hel helg är minsann precis vad jag känner att vi småbarnsföräldrar behöver lite då och då. Att liksom hinna titta på varandra, lyssna på varandra och röra vid varandra på ett helt annat sätt än vad man hinner med i vardagen.
För vardagen är verkligen hektisk emellanåt och med två små tjejer som alltid pockar på ens uppmärksamhet är det lätt att man ibland inte ens hinner (eller orkar) prata med varandra på kvällarna. Så detta är så härligt och återhämtande <3
Sedan att Fredrik gör det till en överraskning gör det bara ännu bättre tycker jag!
Efter shoppningrundan trodde jag vi skulle äta julbord men icke! Vi hamnade istället på Vitas (tillbaka på Ystad Saltsjöbad) där vi åt en riktigt god hamburgare! Mums vad gott och mysigt där var att sitta.
När vi hade ätit upp och var klara tittade han på klockan ett par gånger och sa sedan att vi var tvungna att köra vidare.
Alltså igen tänkte jag! Var skulle vi nu?! 15 min senare stod vi på Ystad stadsteater och jag var övertygad om att vi skulle se någon klassisk teater av något slag.
Men när vi stod där lät han mig efter en stund förstå att det inte var någon teater utan att vi skulle se Anna Ternheim, en gemensam favoritartist hos oss. Konserten var helt magisk och vi åkte hem väldigt nöjda till vårt hus igen.

För idag skulle vi tydligen gå och äta frukost på Grand hotell i Lund. Mitt favvorställe i när det gäller hotellfrukost.
Jag bad Fredrik släppa av mig med bilen utanför ingången så jag slapp bli för blöt (regnet öste ju ner såklart). När jag kom in möttes jag upp av en servitris som placerade mig vid ett tvåbord. Fredrik tog en himla tid på sig så jag började ta mat till oss båda, jag som trodde att vi snart skulle hämta upp barnen ville ju skynda mig lite för barnvakternas skull…

Men så står jag där och ska precis sätta mig ner när mina fina tjejer kommer inrusandes och i släptåg kommer min mamma, mina svärföräldrar och mina barns ena kusin. Gissa om jag blev förvånad och så glad!!
Alltså Fredrik är så makalöst duktig på att hålla tyst och bara vara precis som vanligt. För jag hade verkligen inte förstått att halva familjen/släkten skulle komma och äta frukost med mig på Grand en tidig söndagsmorgon. Helt underbart och jag blev så glad att se dem allihopa <3

Som ni förstår är jag så himla glad och nöjd med helgen. Snacka om att känna sig uppskattad och speciell. Tack älskling för allt du gör för mig, minnen vi bär med oss hela livet <3

KRAM!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Linda 3 december, 2017 at 22:26

  Vilken fantastisk helg ?

  • Reply newhomebynina 4 december, 2017 at 06:28

   Underbar!

 • Reply Tabita 3 december, 2017 at 23:51

  Han är väl bra go den där Ä2?

  • Reply newhomebynina 4 december, 2017 at 06:27

   Visst är han <3

 • Reply Maria 4 december, 2017 at 19:30

  Men så härligt du har haft det i helgen och vilken bra kille du har hittat!! 🙂 Kavajen var verkligen snygg, gillade det turkosa som gjorde att den stack ut lite. Spabehandlingen låter underbar!

  • Reply newhomebynina 7 december, 2017 at 13:13

   Tusen tack kära du!! Så kul att läsa <3

  Leave a Reply