Blogg Inredning

4 tips för att trivas ute i sommar

2 maj, 2017

Nu slår buskar och träd ut här i söder och jag tänkte att mitt tisdagstips skulle få handla om att komma i ordning för utelivet som snart stundar. I vårt fall är det viktigare än någonsin att komma i ordning då vår spis kommer vara vår grill den närmsta tiden. Eftersom vi inte kommer ha något kök inne vår uteplats bli vårt tillfälliga.
Så nedan följer 4 tips för att trivas ute i din trädgård.

Flytta ut
Såhär på våren älskar jag att vara ute och varför inte då göra trädgården till en plats där du verkligen kan vila, äta och kanske till och med duscha!

Foto Petra Bindel från tidningen ELLE decoration

Vår utedusch som älskade mannen byggde åt oss för två somrar sedan. Vi ÄLKSAR att duscha där och gör det i princip från maj-september! Underbart och det ska tilläggas är att vi kopplat på varmvatten.

Vi har satsat på en bra gasolgrill. Detta är också ett av våra bästa investeringar utomhus. Så enkel, smidig och går fort att laga maten i den. Pizza t.ex. som vi gjort på bilden blir så fantastiskt gott på den då den kommer upp i en mycket högre temperatur än inne i ugnen. Vårt bästa pizzarecept fick ni häromdagen. På bilden har vi gjort en med potatis och anjovis men var mer kul att testa än den var god 😉

Så vad jag vill ha sagt med denna punkten ”flytta ut” är att gör det bekvämt och bra för dig även ute och det kommer att bli så mycket roligare och mysigare att hänga där!
Textiler
Som vid många andra sammanhang i inredning, tillsätt textiler till uteplatsen. Då blir ju hela känslan så mycket mysigare! Jag brukar ta ut de kuddarna jag tröttnat på inomhus men som fortfarande känns okej och tycker därmed inte man behöver gå och köpa specifika kuddar i material som tål att vara ute. Man får ju ändå vara noga med att plocka in det varje kväll.

På våren/sommaren kanske man generellt sätt säger att man ska lyfta bort tunga filtar och fårskinn från inredningen men till uteplatsen här i Sverige tycker jag det funkar utmärkt. Det blir ju oftast svalt om kvällarna och då är det mysigt att sitta på ett varmt skinn.

Rama in
För att skapa rum i trädgården och runt dina uteplatser kan det vara en bra idé att ha ett parasoll eller segel som ramar in din uteplats.

Skymtar ni vårt segel där upp i taket? Det sydde Fredrik till oss förra året och det blev så himla mysigt och ett perfekt solskydd!

Har man en stor och öppen uteplats är det ju perfekt att skaffa sig ett parasoll eller en markis. Denna bilden är från våra vänners trädgård och deras parasoll är verkligen gigantiskt och ramar in deras uteplats finfint!

Bygg ett växthus
Ja bygga ett växthus kan kanske inte vem som helst göra men om jag skulle kunnat hade jag gjort det och använt det som matplats. Gud så mysigt alltså! Bilden är tagen på Rutes på Gotland förra sommaren.

Det var allt för ikväll, nu fortsätter förberedelserna för att riva köket här hemma.

KRAM

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply